Video Question

For problems with creating games or for reporting bugs of the Tool.
User avatar
StarLite
An Adventure Creator
Posts: 444
Joined: 02 Jul 2005, 18:32
Contact:

Video Question

Post: #74970 StarLite
06 Jan 2010, 20:12

Hello all, I hope everyone had a good Xmas and New Year. Now back at it. Making quite a lot of progress in Roanoke. Managed to get those problems I had solved. I just have a video question though.

I have 2 music videos in the game that are avi files. They play perfectly and in sinc without a problem. But when they end, I get a black screen for a few seconds before the next cutscene starts. It concerns me because people are so impatient and they might start hitting the old Esc button and miss the cutscenes after the videos. What I would like to happen is right after the video the cutscene starts right away without the black screen. Here is the script to start the avi

Code: Select all

playavi(Fallin4U_0001;true)
{
cutscene(After_Vid)
break()
}


Then after the video this is the next script

Code: Select all

loadroom(Farming)
setfocus(Olde Phil1)
playsound(Thunder Rumble;50)
walkto(Mary;26;14;4)
walkto(Olde Phil1;24;14;3)
wait(5)
speech(Mary;Looks like a storms a brewin, we best be getting back;mary_vox_23)
speech(Mary;You can stay at the Shaman's hut for the night;mary_24)
wait(2)
speech(Olde Phil1;I thought I might stay with you)
wait(1)
speech(Mary;I'm very flattered, but that sort of thing is frowned upon around
 here;mary_vox_25)
wait(3)
loadroom(Storm;blend)
setfocus(none)
playsound(storm;50)
setobj(Storm_Obj;1)
wait(6)
setobj(Storm_Obj;2)
wait(4)
{
cutscene(Abduct 1)
break()
}


Everything works fine with the exception of the black screen. I tried the playvideo and moviewait scripts but the video won't even play if I use those scripts. I hope this makes sense as I'm not very good at explaining things. I'm about 5 rooms and 3 puzzles away from finishing this game. So I'm anxious to get rid of it so I can start on my next project. Any help would be appreciated. Thank you :)
StarLite Palace
Game Creators

http://indieadventure.freeforums.org/

User avatar
Zimond
Der Engine Papa
Posts: 3318
Joined: 06 Apr 2003, 19:34
Location: Krefeld
Contact:

Post: #74974 Zimond
07 Jan 2010, 15:08

unfortunatly if video works with your media player it does not mean that it works fine with PaC-DK. As a standard Videoformat i suggest wmv7.

If you don't know how to convert those you can upload your videos to a service like rapidshare and send me a privat message with the links. I can take care of that for you.


Return to “Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests